O elefante (Elephantidae) é unha familia de mamíferos proboscídeos que inclúe ás variedades africana (Loxodonta sp) e asiática (Elephas sp) e os extintos mamuts (Mammuthus sp). Os elefantes son os maiores animais terrestres da actualidade pesando até 12 toneladas e medindo de media catro metros de altura. As súas características máis distintivas son as defensas de marfil.

PropertyValue
dbpedia-owl:abstract
  • O elefante (Elephantidae) é unha familia de mamíferos proboscídeos que inclúe ás variedades africana (Loxodonta sp) e asiática (Elephas sp) e os extintos mamuts (Mammuthus sp). Os elefantes son os maiores animais terrestres da actualidade pesando até 12 toneladas e medindo de media catro metros de altura. As súas características máis distintivas son as defensas de marfil. Tradicionalmente, recoñécense dúas especies, o elefante africano (Loxodonta africana) e o elefante asiático (Elephas maximus), malia que algunhas evidencias apuntan que o elefante africano de sabana e o elefante africano de bosque son especies separadas (L. africana e L. cyclotis respectivamente). Os elefantes atópanse dispersos na África subsahariana e no sur e sueste asiático. Son os únicos proboscídos superviventes; extintas especies como o mamut e o mastodonte. O macho de elefante africano, o maior animal terrestre, pode acadar unha altura de 4m e pesar 7000kg. Estes animais teñen numerosos elementos distintivos, como a súa longa trompa, que empregan con numerosos fins e particularmente para coller obxectos. Os seus incisivos teñen gran tamaño, e úsanos para mover obxectos, escavar e como armas para loitar. As súas grandes orellas axúdanlles a controlar a temperatura do seu corpo. Os elefantes africanos teñen orellas grandes e o lombo cóncavo, mentres que os elefantes asiáticos teñen as orellas máis pequenas e o lombo convexo.Os elefantes son herbívoros e poden ser atopados en diferentes hábitats como a sabana, bosques, desertos e marismas. Prefiren ficar preto da auga. Son considerados unha especie chave debido ó seu impacto no medio no que viven. Os outros animais tenden a manter as distancias, e os predadores como os leóns, tigres, hienas e cans xeralmente teñen como obxectivo as crías pequenas. As femias viven en grupos familiares, que poden consistir nunha única nai coas súas crías ou nun grupo emparentado de femias. Estes son liderados polo exemplar máis vello, coñecido como matriarca. Os elefantes viven nunha sociedade fisión-fusión, na que múltiples grupos familiares xúntanse para socializar. Os machos abandonan os grupos cando chegan á puberdade, e poden vivir sós ou canda outros machos. A miúdo interactúan cos grupos familiares cando buscan reproducirse e entran nun estado de agresividade coñecido como musth, que lles axuda a ser dominantes e reproducirse satisfactoriamente. As crías son o centro de atención dos grupos familiares que dependen das súas nais durante os tres primeiros anos de vida. Poden vivir uns 70 anos en liberdade. Comunícanse entre eles mediante o tacto, a vista e o son; empregan os infrasóns para comunicarse a longas distancias. A súa intelixencia comparouse coa dos primates e cetáceos. Teñen consciencia de si mesmos e amosan empatía ó morrer individuos da súa especie.O elefante africano está clasificado como unha especie vulnerable pola International Union for Conservation of Nature (IUCN), mentres que o elefante asiático está considerado como ameazado. Un dos seus principais inimigos é o comercio de marfil, xa que son cazados polos seus cairos. Outras ameazas son a destrución do seu hábitat e os conflitos cos habitantes locais. Son usados animais de traballo en Asia. No pasado foron empregados para guerra; hoxe, son comúns en zoos e en actuacións de circos.
dbpedia-owl:authority
dbpedia-owl:class
dbpedia-owl:division
dbpedia-owl:family
dbpedia-owl:kingdom
dbpedia-owl:order
dbpedia-owl:phylum
dbpedia-owl:subtitle
  • Elefante africano noParque Nacional Mikumi, Tanzania
dbpedia-owl:thumbnail
dbpedia-owl:wikiPageID
  • 16052 (xsd:integer)
http://gl.dbpedia.org/property/classis
http://gl.dbpedia.org/property/familia
http://gl.dbpedia.org/property/familiaAuthority
  • Gray, 1821
http://gl.dbpedia.org/property/fossilRange
  • Plioceno - Actualidade
http://gl.dbpedia.org/property/imageCaption
  • Elefante africano no Parque Nacional Mikumi, Tanzania
http://gl.dbpedia.org/property/imageWidth
  • 250 (xsd:integer)
http://gl.dbpedia.org/property/name
  • Elefante
http://gl.dbpedia.org/property/ordo
http://gl.dbpedia.org/property/phylum
http://gl.dbpedia.org/property/regnum
http://gl.dbpedia.org/property/subdivision
  • * Loxodonta * Elephas
http://gl.dbpedia.org/property/subdivisionRanks
  • Xéneros
http://gl.dbpedia.org/property/subphylum
http://gl.dbpedia.org/property/superordo
dcterms:subject
rdf:type
rdfs:comment
  • O elefante (Elephantidae) é unha familia de mamíferos proboscídeos que inclúe ás variedades africana (Loxodonta sp) e asiática (Elephas sp) e os extintos mamuts (Mammuthus sp). Os elefantes son os maiores animais terrestres da actualidade pesando até 12 toneladas e medindo de media catro metros de altura. As súas características máis distintivas son as defensas de marfil.
rdfs:label
  • Elefante
owl:sameAs
foaf:depiction
foaf:isPrimaryTopicOf
foaf:name
  • Elefante
is dbpedia-owl:wikiPageRedirects of
is foaf:primaryTopic of